HemPortalKalenderVanliga frågorSökMedlemslistaAnvändargrupperBli medlemLogga in

Dela
 

 Varga timmen

Gå ner 
FörfattareMeddelande
Auringel
Admin
Auringel

Antal inlägg : 172
Join date : 09-02-01

Varga timmen Empty
InläggRubrik: Varga timmen   Varga timmen Emptytor feb 05, 2009 5:14 pm

Hur gör ni med den nya alvsynen... Ny karr. eller formar karr för att passa??

Själv sitter jag och försöker få min lilla auri att gå med på vissa oundvikliga förändringar. hon har hur som helst behövt en makeover sedan länge så jag passar på att klämma in henne i rätt klan medan jag ändå är i gång...
Till överst på sidan Gå ner
Användarens profil
Górwêleth
Vaiwa
Górwêleth

Antal inlägg : 254
Join date : 09-01-21
Age : 31
Ort : Varierar. För tillfället Grebbestad

Varga timmen Empty
InläggRubrik: Sv: Varga timmen   Varga timmen Emptyons feb 11, 2009 2:12 pm

Kan ni inte lägga upp den där nya alvsynen så man får chans att läsa in sig på det?
Till överst på sidan Gå ner
Användarens profil
Auringel
Admin
Auringel

Antal inlägg : 172
Join date : 09-02-01

Varga timmen Empty
InläggRubrik: Sv: Varga timmen   Varga timmen Emptytis feb 17, 2009 12:45 am

hur mycket har ni att göra inför lajvet?
Jag och jenny har ganska mycket att göra... nu mer är vi ju beväpnade med pilbågar... vi ska utöka vårat läger även om vår grupp inte växer i samma skala... (hehe.. lyxlajvare ni vet) planerna är en trea med kök för mig och jenny... sen har vi ju en nybörjare med oss.. men han får inte plats så han kommer få sova med de andra nybörjarna som kan få plats i vårt läger då vi ska låna en paviljong...
antar att det är viktigt att låta jenny och mig ha varsitt sovrum då vi annars skulle flyga på varandras halsar titt som tätt... (det gör vi ju trots allt ändå...)

vad har ni andra för projekt?? vad har ni för förväntningar på lajvet?
Till överst på sidan Gå ner
Användarens profil
Tintanië
Admin
Tintanië

Antal inlägg : 92
Join date : 09-01-20
Age : 27
Ort : Stockholm

Varga timmen Empty
InläggRubrik: Sv: Varga timmen   Varga timmen Emptytis mar 10, 2009 1:10 am

Vi håller just nu på en stor förändring gällande alvsynen... Så det är rätt så mycket för oss att göra. Vi har förhoppningar om att det kommer bli riktigt jä*** bra! Vi lutar nu mot att skicka ut en del av den nya alvsynen direkt när vi får era anmälningar, så snabba er på om ni är nyfikna! Ska kolla med grabbarna om vi kan lägga upp alvsynen här på forumet i förväg eller nåt sånt så att ni kan ställa massa frågor, men vi är inte riktigt klara med den än Wink Kul att ni har skrivit lite grann iaf, men snälla sprid hemsidan till alla andra alvlajvare ni känner! ^^

// Becca

Ps. känner att jag måste be om ursäkt (typ) för att jag inte har varit så aktiv, men grejen var den att jag lyckades låsa ut mig själv eller nåt från vårat (mitt) forum. Fråga mig inte vad jag gjorde för jag har ingen aning Razz Men nu är jag iaf tillbaka!
Till överst på sidan Gå ner
Användarens profil http://eleriasskogsalver.swedishforum.net
Erenquar
Admin
Erenquar

Antal inlägg : 147
Join date : 09-01-21

Varga timmen Empty
InläggRubrik: Alvsynen   Varga timmen Emptysön mar 15, 2009 7:38 pm

På begäran kommer här en kort sammanfattning av det nya klansamhället. Varje klan får även en egen mer omfattande bakgrundshistoria.
Den är inte färdig, så vi ber om ursäkt för eventuella stavfel etc.


De tolv Klanerna


Calina - ljus

Väktare: Alquana den Godtrogna - Ljusets väktarinna
Domäner: Liv, lag, ljus, ömhet
Attribut: Eftertänksam, ödmjuk, öppen, glad, känslosam, tålmodig, utåtriktad, godtrogen, moralisk, diplomatisk, givmild, lugn, tolerant, harmonisk.

Ljusets Väktare ägnar merparten av sina liv åt att studera filosofiska frågor om etik och moral, och balansen mellan gott och ont. Från början var alla raser goda, men mörkret fick snart fäste i vissas hjärtan. Kan dessa inte vändas tillbaka till ljusets väg, måste de förgöras! Oavsätt var det finns, och vilken form de än tar, måste mörkret stoppas.
Ljusets Väktare är djupt respekterade för sin vilja av hårdaste ebenholts, och för sin beslutsamhet, lika obeveklig och ren som adamantium.


Lindelëa - melodiös

Väktare: Vanathë den Skönsjungande - Skönhetens väktare
Domäner: Musik, harmoni, poesi, skönhet, tur
Attribut: Estetisk, ödmjuk, förlåtande, nyfiken, optimistisk, givmild, utåtriktad, irrationell beslutsamhet, otålig, impulsiv, känslosam, glad, handlingskraftig, nyckfull.

Skönhetens väktare värdesätter harmoni över allt annat. Medlemmarna i klanen anser att det sköna inte uppstår av sig själv, utan hela tiden måste skapas. Från början var alla raser goda, och då var harmonin fullkomlig, men mörkret fick snart fäste i vissas hjärtan. För att det vackra inte ska förgås måste det goda och onda hela tiden hållas åtskilda och medlemmar i klanen är ständigt vaksamma och mottagliga för rubbningar i den sköra harmonin. När så sker agerar man beslutsamt, men inte alltid eftertänksamt. Detta är även vad klanen står för, det impulsiva, nyckfulla och känslosamma.


Apairë - styrka, bemästring, storhet

Väktare: Adira den Ståndaktiga - Jordens väktarinna
Domäner: Styrka, mod, kamratanda, disciplin, jord,
Attribut: likgiltig (inför goda och onda handlingar), arrogant, stolt, hämndlysten, egoistisk (gentemot andra raser), hetlevrad, konservativ.

Ardas skapelser tänker olika, men det gör dem varken goda eller onda. Ond är den som ont gör och det ligger i betraktarens öga. Därmed blir det meningslöst att tala om godhet och ondska. Jordens väktare är därför likgiltiga inför moraliska dilemman, istället ser de endast till det alviska släktets överlevnad. Som stolta, närapå högmodiga förkämpar för det äldsta släktet, uppfattas de ofta som envisa och arroganta. Detta har de inget problem med, för de är övertygade om att deras mål är det rätta: livet är det viktigaste och alverna är det släkte som har längst tid att leva. Konservatism präglar klanens seder och traditioner.


Istima – kunskap

Väktare: Serinda den Lärda - Vattnets väktarinna
Domäner: Kunskap, harmoni, lugn, vatten
Attribut: likgiltig, lugn, nytänkande, optimistisk, ödmjuk, logisk, kunnande, diskuterande, nyfiken

Vattnets väktare framhåller vikten av ett ombytligt, vaket sinne, som ständigt är i rörelse och ständigt söker nya vägar. Endast det formbara består i en föränderlig värld, och därför måste varelsen vara öppen för förändring och nytänkande. Även om de olika raserna ofta hanterar situationer ganska förutsägbart, på ett sätt som kan anses vara antingen gott eller ont, präglas klanens medlemmar av en nyfikenhet och öppenhjärtlig optimism inför andra varelser. Klanen ser inget problem med moraliskt tvivelaktiga handlingar men anser att beslut om sådana bör föregås av ett noggrant övervägande och en lugn, uttömmande diskussion.


Tyar - förnuft

Väktare: Tilon den Förnuftiga - Balansens Väktare
Domäner: balans, meditation, eftertanke
Attribut: logisk, känslokall, eftertänksam, rationell, tålmodig, reserverad, lugn, passiv, cynisk, beslutsam.

Tyar klanen anser att ta beslut baserade på känslosamma impulser är absurt. Balansens väktare finns alltid där för att bidra med en logisk och klar syn på situationen. Att väga fördelar mot nackdelar är det enda sättet att komma fram till det rätta beslutet. Klanens medlemmar är tålmodiga och eftertänksamma, på gränsen till att uppfattas som känslokalla och cyniska. När de väl nått fram till ett beslut agerar de dock resolut.


Lairë – sommar

Väktare: Aegion den Kärleksfulla - Drömmarnas Väktare
Domäner: Fantasi, fred, kärlek, drömmar
Attribut: diplomatisk, tålmodig, förlåtande, pacifistisk (vapenvägran), livsbejakande, harmonisk.

I Lairës klan finns de alver som ägnar sina liv åt att studera världens balans, och åt att upprätthålla den. Godhet och ondska är båda moderns skapelser, och båda behövs för att tynga ner sin vågskål. Det ligger ingen mening i att strida; där ljus finns, kommer alltid mörkret att finnas, och tvärt om. De viger sina liv åt att diskutera filosofi, etik och moral, poesi och retorik, och att vägleda de alver som söker hjälp hos dem. De är djupt respekterade för att behålla lugnet i alla situationer, för sin djupa visdom, och för att de är i perfekt harmoni med naturen och Arda; något mången alv ägnar flera livstider åt att uppnå.
Railarí - Jakt

Väktare: Lothas den Tålmodiga - Jaktens Väktare
Domäner: djur, jakt, resande
Attribut: tystlåten, strategisk, perfektionist, tålmodig, spartansk, enkla, jordnära, ödmjuk.

Följarna av Jaktens Väktare är praktiska och jordnära. Railarí klan anser att vi var ej skapade för ett liv av överflöd och de lever efter uttrycket att högmod kommer före fall. Railarí klan gör aldrig något om det inte finns en minutiöst utstuderad plan så att framgången är oundviklig.


Ohtari - Krigare

Väktare: Loéc den krigiske - Eldens Väktare
Domäner: tapperhet, självuppoffring, det oordnade striden, krig
Attribut: Hetlevrad, krigisk, känslosam, cynisk/ironisk, ombytlig, självsäker, tystlåten.

De som följer Loécs väg är de alver som har upplevt för mycket krig, och överlevt. I stället för att tyna bort och dö av sorg har de vigt sina liv åt att bekämpa alvernas fiender, med alla medel. De finner inget nöje i sång och lek, utan lever endast för striden. De slåss som bärsärkar; utan större tankar på sin överlevnad. Få av Loécs tjänare lever särskilt länge, och de hamnar nästan uteslutande utanför alvsamhället då de ses på med oförstånd. Sinnet hos en av Loécs dödsbringare är väldigt komplicerat, och endast de äldsta av alverna förstår sig på deras sorg. De kan dock visa sig vara ovanligt känslosamma under den dystra ytan.

Om du funderar på att spela Ohtari var vänlig kontakta någon av skogsalvernas kontaktpersoner.


Vaiwa - Vind

Väktare: Arlani den Vackra - Vindens väktarinna
Domäner: frihet, intuition, kommunikation
Attribut: Arrogant, hetlevrad, harmonisk, velig, känslosam, orationell, spirituell, konservativ, instinktiv, nyckfull

Vindens väktare spenderar stora delar av sina liv liggandes i naturen, lyssnande på moderns röst. De är instinktiva varelser, vars humör ofta är styrt av vädret (vissa klaner hävdar dock att det är deras humör som styr vädret, då Vaiwas väktare ofta besitter mystiska krafter).
De kan ofta uppfattas som irrationella och hetlevrade, även om så inte är fallet. Deras vilja är skogens vilja, och deras vrede är skogens vrede. När Vaiwas följare drar ut i krig sjunger deras besvärjare ut skogens uråldriga magi, på trädens eget språk, och ofta kan man se dessa alver vandra sida vid sida med mäktiga dryader, och hur själva naturen böjer sig efter deras framfart.Maranwë – Öde

Väktare: Reinthar den Skådande - Tidens Väktare
Domäner: ödet
Attribut: lugn, likgiltig, fredlig, ödestroende, långsiktig, förlåtande

Det finns de som säger att alver i sin odödlighet står utanför tiden. Det mås så vara men det betyder inte att tiden bli meningslös, tvärtom. Tidens väktare håller fast vid att alvernas öde är knutet till världens öde och att det alviska släktet kommer förgås med världen. Tiden fram till dess är en väntan på slutet, men var och hur slutet kommer är omöjligt att förutsäga. Viktigare att fundera över är hur man spenderar sin tid på vägen dit. Ödet har sin väg men man får aldrig sluta sträva efter att vara förlåtande och långsiktig i sitt handlande, för allas trevnad den tid vi vandrar tillsammans. Av andra uppfattas dock klanens medlemmar ofta som likgiltiga, närapå avtrubbade. Klanen själv tycker att sådana åsikter är trångsynta och de har inget annat att säga om detta. Medlemmarna tror på sin väg och lägger hellre kraft på att blottlägga ödets väv, än spiller tid på att än att handla oöverlagt i ett känslorus.


Morinhtar – Mörker dräpare

Väktare: Ailëa den Kvicktänkta - Stjärnornas Väktarinna
Domäner: Handling, den ordnade striden, ihärdigheten
Attribut: handlingskraftig, impulsiv, reserverad, glad, fördömande, otålig, stolt, självsäker, oresonlig, envis, intolerant (mot varelser som har begått en oförrätt).

Stjärnornas väktare har tydliga uppfattningar om hur olika varelser bör bemötas. Vissa bör bemötas uteslutande med förakt, andra bör välkomnas med varm hand, och vad som avgör detta är på vilket sätt de och deras släkte tidigare har utmärkt sig. Klanens medlemmar tror på individens styrka och anser att alla bör söka och lita till sin inre röst, på så sätt lyser stjärnorna upp mörkret, förhoppningsvis så starkt att inte ens natten blir tung utan klar. Det alviska släktet rymmer de stjärnor som lyser allra klarast. Denna vetskap gör klanens medlemmar stolta och självsäkra, närapå oresonliga när de väl bestämt sig för något. Även fast de inte har något större intresse för att studera moral kan de stundom argumentera ytterst fördömande. Detta har klanens medlemmar inget problem med, då de lever för och tror på den handlingskraft som stiger ur den rena andens röst.Nyéri - Sorg

Väktare: Calishmë den Sorgsna - Dödens väktarinna
Domäner: Livsöden, återfödelse, sorg, död
Attribut: sorgsen, bittra - på de andra svikande alverna, tystlåten, känslosamma, stolta, oförlåtande, hämndlyssna (mot drow), reserverade, egoistiska. Glada och livliga inom klanen. Hänsynslösa mot andra raser

Död och sorg präglar livet lika mycket som förlösande glädje. Många glömmer dock alltför lätt, anser Sorgens väktare. Med minnesförluster skapas grogrund för ny sorg, i klanens led finns därför flera beryktade minnesbärare. Klanen betonar vikten av att bevara det äldsta släktets arv och bär själva på det med stolthet, men ibland kan detta vara en tung börda. Klanens medlemmar uppfattas ofta som känslosamma och sorgsna. Humörsvängningar kan stundom yttra sig som hämndlystenhet och få klanens medlemmar att verka oförlåtande. Det är lätt att bli förbittrad när man aktivt försöker bespara sina fränder från lidande, men istället framstår som hänsynslös och kall av de man försöker beskydda. Många andra alver tar avstånd ifrån klanen.

Om du funderar på att spela Nyéri var vänlig kontakta någon av skogsalvernas kontaktpersoner.
Till överst på sidan Gå ner
Användarens profil
Erenquar
Admin
Erenquar

Antal inlägg : 147
Join date : 09-01-21

Varga timmen Empty
InläggRubrik: Romië blir Railarí   Varga timmen Emptysön mar 22, 2009 3:47 pm

Jaktens klans namn är ändrat från Romië till Railarí.
Till överst på sidan Gå ner
Användarens profil
Sponsored content
Varga timmen Empty
InläggRubrik: Sv: Varga timmen   Varga timmen Empty

Till överst på sidan Gå ner
 
Varga timmen
Till överst på sidan 
Sida 1 av 1

Behörigheter i detta forum:Du kan inte svara på inlägg i det här forumet
Elerias Skogsalver :: Lajv :: Tidigare Lajv-
Hoppa till: