HemPortalKalenderVanliga frågorSökMedlemslistaAnvändargrupperBli medlemLogga in

Dela
 

 Klanhistoria: Railarí

Gå ner 
FörfattareMeddelande
Tintanië
Admin
Tintanië

Antal inlägg : 92
Join date : 09-01-20
Age : 27
Ort : Stockholm

Klanhistoria: Railarí Empty
InläggRubrik: Klanhistoria: Railarí   Klanhistoria: Railarí Emptyons jul 15, 2009 10:13 pm

När världen skapades av modern och fadern var Lothas en av de första väktarna som skapades. Skogarnas och djurens kretslopp föll på Lothas, det blev han som såg till att balansen mellan de olika djuren och växterna förblev orubbad. Med tiden trädde andra väktare in för att vårda skogen, och med tiden kom Lothas att ansvara över djuren. Varje solvarv fällde han tillräkligt av varje art att balansen skulle bevaras, så att inget djur fick överhanden över det andra.

När alverna föddes var de alla till en början lika. Men med åren anpassade de sig till sina olika omgivningar: De under mark blev drow, de i städerna blev till högalver, och de som bodde kvar i skogarna blev till skogsalver, de mest ursprungliga av alvfolken, och det starkaste. Men även skogsalverna kom att förändras från varandra. De som förblev i sin absolut mest ursprungliga form, nomadiserade jägare utan konstlade beteenden utan behov utöver de som naturen kundtillfredsställa, kom att följa Lothas.

Klanens första jägmästare var Railarí, som gav upphov till både jägmästartiteln och klannamnet. Han anses vara den största av alvernas jägare genom tiderna, med snabbhet, tysthet och tålamod omatchat än till denna dag. Han lärdes upp av Lothas själv, och hans karaktär är eftersträvad av alla klanens alver. De som anses vara tillräckligt nära hans skicklighet blir jägmästare.

Norra delen av norrskog och runt de västra bergen lever de alver valt att följa Lothas, väktaren av jakt. Dessa alver är helt beroende av de flockar av vilt som vandrar i skogarna och följder därför dem likt ett nomadfolk. I och med deras ständiga vandrande bär de endast med sig de nödvändigaste. De få tält som klanen använder sig av består i andras ögon inte mer än primitiva hudar, men är i själva verket intrikata hantverk gjorda endast för att vara så lätta och funktionella som möjligt. Dessa konstruktioner är representativa för hela Railarí struktur – Funktionella, ändamålsenliga, enkla, och effektiva.

Railarí har även ett litet antal bofasta alver som lever i mindre huvudläger kring de norra gränserna. Till dessa läger drar sig nästan samtliga jägare under vinterhalvåret, med undantag av ett fåtal jägmästare, vars uppgift i klanen är att året runt bevaka skogarna, och skydda dem från inkräktare som söker sig in i alvernas skogar för att jaga och skövla. Jägmästarna är klanens äldsta och erfarnaste alver, som också fungerar som talare och stridsledare inom klanen.

Deras tålamod och tysthet överstiger vida det normala omfånget för de flesta alver från andra klaner. Dessa egenskaper gör dem till oöverträffliga jägare, men framför allt har det med tiden gjort dem till eftertraktade spejare hos andra klaners stridsledare. När större stridigheter nalkas som tvingar klanerna att strida tillsammans använder sig stridsledarna alltid av Railarí näst intill legendariska jägare som spejare.
Till överst på sidan Gå ner
Användarens profil http://eleriasskogsalver.swedishforum.net
 
Klanhistoria: Railarí
Till överst på sidan 
Sida 1 av 1

Behörigheter i detta forum:Du kan inte svara på inlägg i det här forumet
Elerias Skogsalver :: I Eldalië :: Alvinformation :: Klanerna-
Hoppa till: