HemPortalKalenderVanliga frågorSökMedlemslistaAnvändargrupperBli medlemLogga in

Dela
 

 Klanhistoria: Maranwë

Gå ner 
FörfattareMeddelande
Tintanië
Admin
Tintanië

Antal inlägg : 92
Join date : 09-01-20
Age : 27
Ort : Stockholm

Klanhistoria: Maranwë Empty
InläggRubrik: Klanhistoria: Maranwë   Klanhistoria: Maranwë Emptyons jul 15, 2009 10:11 pm

I gryningen väcktes alverna av den vackraste sång. Länge vandrade de förstfödda sida vid sida med väktarna och förundrades över skapelsen, utan en tanke på att tiden gick. Men snart såg de hur saker och ting förändrades runt omkring dem allt medan solen steg och sjönk på himmelen. De frågade då sina vänner, väktarna, om allt det som hände var förutbestämt av dem. Reinthar den skådande svarade då:

- Inget är förutbestämt, förutom skapelsen och slutet, och allt däremellan står att läsa för den som ser djupt in i den väv som omsluter alltet.

Ur åhörarskaran steg en ny klan, Maranwë, Tidens Väktare. Klanens medlemmar fann vägledning i väktarens ord, särskilt vid tillfällen då tiden gjorde sig påmind. För trots att alverna som varelser står utanför tiden så stod det snart klart för klanens medlemmar att en del av varelsen var bunden till en värld där tiden betydde allt. Från tiden för denna insikt har klanen tagit det som sin uppgift att blottlägga ödets väv för att kunna bära ödet i sin egen hand.

Tidens väktare var jämte Lindelëa, Istima och Roimë en av de största klanerna fram till dess att Aphadrim, människan, vandrade in i skeendet. Efter det förminskades Maranwës styrka i omgångar, delvis därför att människan har förblivit en gåta som klanen inte lyckats lösa. En sak är säker och det är att människan stör ordningen med sitt nyckfulla och opålitliga sätt. Klanen håller därför människorna kort och försöker minimera deras inflytande.

Under tumultartade former delades Maranwë då klanen Morinthar, Stärnornas väktare, bröt sig ur. Maranwë har ett smeknamn på Morinthar – ”de svarta stjärnorna”. Detta smeknamn kommer sig av att Morinthar tog det som sin första uppgift att återta det land som Maranwë hade förlorat, Imloth - blommornas dal, och länge stred man då öppet mot mörkeralv och människor, men bara för att ödelägga Imloth och förvandlade dalen till en mörk och ogästvänlig plats. Sedan dess har de två klanerna haft olika åsikter om det mesta. Tidens väktare har ofta mycket svårt att se genom fingrarna med Morinthars impulsivitet och envishet. Gräl mellan de två klanerna är inte sällsynta.
Till överst på sidan Gå ner
Användarens profil http://eleriasskogsalver.swedishforum.net
 
Klanhistoria: Maranwë
Till överst på sidan 
Sida 1 av 1

Behörigheter i detta forum:Du kan inte svara på inlägg i det här forumet
Elerias Skogsalver :: I Eldalië :: Alvinformation :: Klanerna-
Hoppa till: