HemPortalKalenderVanliga frågorSökMedlemslistaAnvändargrupperBli medlemLogga in

Dela
 

 Klanhistoria: Tyar

Gå ner 
FörfattareMeddelande
Tintanië
Admin
Tintanië

Antal inlägg : 92
Join date : 09-01-20
Age : 27
Ort : Stockholm

Klanhistoria: Tyar Empty
InläggRubrik: Klanhistoria: Tyar   Klanhistoria: Tyar Emptyons jul 15, 2009 10:09 pm

Tyar klanen anser att ta beslut baserade på känslosamma impulser är absurt. Balansens väktare finns alltid där för att bidra med en logisk och klar syn på situationen. Att väga fördelar mot nackdelar är det enda sättet att komma fram till det rätta beslutet. Klanens medlemmar är tålmodiga och eftertänksamma, på gränsen till att uppfattas som känslokalla och cyniska. När de väl nått fram till ett beslut agerar de dock resolut.

I början, långt innan alver, innan skuggor och ondska hade letat sig in i historierna och världens ensliga platser, då alverna bara var en tanke och ännu inte blivit. Då vandrade Väktarna fritt i Ardas skapelse, alla nu som då med sina egna domäner. Där fanns bland annat Vanathë som tog hand om allt det vackra i naturen, Reinthar som vaktade över tiden och Ailëa som beklädde den mörka natthimmelen med sina vackra stjärnor.

En väktare utmärkte sig dock genom att han från början egentligen inte hade någon del av skapelsen att vaka över, Arda hade helt enkel givit honom privilegiet att själv välja vad han ville vara väktare över. Denna väktare var Tilon. Detta privilegium gjorde dock att Tilon inte ville göra Arda besviken utan fann det svårt att finna sin rätta kallelse. Han satte sig då ner på en gräsbeklädd kulle och började väga de olika fördelarna mot varandra, detta tog dock sin tid, under tiden som han funderade över beslutet hann världen omkring honom förändras.

Eoner senare hade gräskulle blivit berg, Alverna hade vaknat och väktarna som senare kom att heta Loth och Morëss hade för länge sedan lämnat de ”ljusa” väktarna för att följa de mörka och onda vägarna i alltet. Tilon hade dock inte under all tid som förflutit kunnat se klarhet. Tillslut gav han upp, och frågade Arda varför hon gav honom privilegiet att själv välja då hon, enligt honom, förstod att han aldrig skulle kunna välja. På denna fråga svarade hon endast: Min kära Tilon, du fick privilegiet att själv välja då det var enda sättet att se om du skulle välja alls vilket du inte gjorde och där igenom valde du rätt.

Tilon fick då insikten att han under all sin tid då han vägt besluten mot varandra alltid varit en väktare med sin domän i Ardas ögon, Tilon är och har alltid varit eftertänksamhetens Väktare, Arda ville endast få honom att inse det själv.
Till överst på sidan Gå ner
Användarens profil http://eleriasskogsalver.swedishforum.net
 
Klanhistoria: Tyar
Till överst på sidan 
Sida 1 av 1

Behörigheter i detta forum:Du kan inte svara på inlägg i det här forumet
Elerias Skogsalver :: I Eldalië :: Alvinformation :: Klanerna-
Hoppa till: