HemPortalKalenderVanliga frågorSökMedlemslistaAnvändargrupperBli medlemLogga in

Dela
 

 Klanhistoria: Lairë

Gå ner 
FörfattareMeddelande
Tintanië
Admin
Tintanië

Antal inlägg : 92
Join date : 09-01-20
Age : 27
Ort : Stockholm

Klanhistoria: Lairë Empty
InläggRubrik: Klanhistoria: Lairë   Klanhistoria: Lairë Emptyons jul 15, 2009 10:08 pm

I tidens begynnelse fanns bara ljuset och allt var i harmoni med den fulländade sången. Det var musikens och skrattens tid. En tid av glädje. Sedan kom mörkret och ondskan krypande från skuggorna. Då mörkret tog fäste i de godas hjärtan var det många som var av åsikten att mörkret skulle förgöras i ljusets namn. Väktare tillsammans med sina hängivna följare stod redo för strid med skinande klingor och vassa pilar under ljusets strålglans. Det fanns dock de som tvekade och stod avvaktande med sänkta blickar. Är det rätt att ändamålen helgar medlen? Är inte mörkret lika stort hos de som ämnar förgöra ondska med ondska?

Med sorgsna suckar, men själar fyllda av obeveklig kraft, lade de ner sina vapen på marken framför väktarnas och bad om förlåtelse då deras hjärtan ej tillät dem att fullfölja den uppgift de var tilldelade. Morithar stod förstummade och stirrade oförstående på de övergivna vapnen i det gröna gräset. Alquana, ljusets väktarinna, och hennes följeslagare i Calina nickade uppskattande då ärligheten och modet bakom handlingen var uppenbar.

Dock från trädens mörka skugga steg elden väktare fram, skrämmande i sin vrede. Han aklagade dem för att vara förrädare och en skymf för alvsläktet. De vapen som låg strödda på marken smälte i Loécs eldomringade raseri. De vapenlösa alverna rös av rädsla, men stod ändå högresta, stolta över sitt beslut.

Plötsligt hördes en lugn svävande stämma som likt en dimma kvävde dånet av Loécs flamma.
”Ska inte allas åsikter respekteras?” Talaren var Aegion drömmarnas väktare.

Med de andra väktarnas samtycke ledde Aegion de vapenlösa till den hemliga gläntan av evig sommar där harmonin är som starkast. Denna dag, den så kallade Dagen av Insikt inom klanen, lade grunden till för det som senare skulle bli Lairë.

Ondska går inte att förgöras med våld utan endast med förlåtelse, tålamod och kärlek kan ondska vändas till godhet.

Det ät inte ovanligt att medlemmar av klanen Lairë ses med ett drömmande leende på läpparna då han sätter handen mot ett träds starka stam eller omsorgsfullt hukar sig ner för att se närmare på en nyutslagen blomma. Naturen har alltid hållit en speciell plats i Lairës hjärtan och med Aegions hjälp fann de den fullständiga harmoni som är så eftersträvad bland alver.

Ända sedan Dagen av Insikt har klanen Morinthar varit avvisande och hånfulla mot Lairë. Lairë anser dock att Morinthar inte har nått till samma nivå av balans som de och väljer därför att ta distans från dem. Ofta kommer medlemmar från andra klaner, främst däribland är Calina och Istima, till Lairë för rådgivning eller lugn konversation om filosofi och livets dolda syften.
Till överst på sidan Gå ner
Användarens profil http://eleriasskogsalver.swedishforum.net
 
Klanhistoria: Lairë
Till överst på sidan 
Sida 1 av 1

Behörigheter i detta forum:Du kan inte svara på inlägg i det här forumet
Elerias Skogsalver :: I Eldalië :: Alvinformation :: Klanerna-
Hoppa till: