HemPortalKalenderVanliga frågorSökMedlemslistaAnvändargrupperBli medlemLogga in

Dela
 

 Klanhistoria: Apairë

Gå ner 
FörfattareMeddelande
Tintanië
Admin
Tintanië

Antal inlägg : 92
Join date : 09-01-20
Age : 27
Ort : Stockholm

Klanhistoria: Apairë Empty
InläggRubrik: Klanhistoria: Apairë   Klanhistoria: Apairë Emptyons jul 15, 2009 10:06 pm

Klanen Apairë bildades av den skara alver som önskade bevara sin omgivning, då klanen Lindelëa hellre ville förändra den. Vid ett eldfängt rådslag blev splittringen ett faktum när forna vänner delades i två skilda läger, de som önskade rörelse och de som föredrog stillhet. Den svärtade ek där rådslaget hölls hade delats itu kort dessförinnan, av ett blixtnedslag, och har därefter aldrig läkt.

I och med splittringen inleddes vad som inom Apairë kallas återgången. Återgången betecknar försöket att återkalla minnet av den tid då alverna ännu vandrade sida vid sida med väktarna, de som skapade världen. Inom klanen menar man att väktarna tillsammans skapade de olika raserna. De olika raserna kan därför inte klassas vare sig som onda eller goda. Detta säger man är den första och den sista insikten.

Med Lindelëa delar man fortfarande uppfattningen om att skapelsen, livet, är det vackraste och viktigaste. Men Apairë värdesätter klarsynthet och pålitlighet långt högre än spontanitet och ombytlighet. Det är endast de ståndaktiga som mäktar med att hålla sig klarsynta, menar man. Därför vördar klanen särskilt jordens väktarinna, Adira, hon som står för det orubbliga, bergfasta. Inom klanen har traditioner och seder en mycket viktig plats, det kan vara allt ifrån att hålla ceremonier för att vörda modern till att välja talare genom prövningar.

Medlemmarna i klanen är starkt präglade av den tragedi som inträffade vid de Tusen Tårarnas slag. I ett ohyggligt slag decimerades klanen kraftigt, innan fienden kunde slås tillbaka. Vad som smärtar mest är dock inte främst att många dog, ty de dog för klanens överlevnad. Inte heller är man bitter för att många andra klaner svek, inom klanen brukar man säga att det är viktigare att vänner slåss för vänner än att släkten slåss för släkten. Det som smärtar Apairës medlemmar mest är att klanen kort efter slaget splittrades.

Många av de krigare som genomled slaget bröt sig nämligen därefter ur Apairë och formade klanen Nyéri - Sorgens Väktare. Den lilla kvarvarande rest av Apairë som fortlevde har aldrig lyckats förstå Nyéris sätt att tänka, eftersom dessa ofta agerar opålitligt men samtidigt utstuderat och hänsynslöst. Skaran av Nyéri har alltsedan bildandet kallats de Tusen Tårarna av Apairë.

Nyéris existens svider i ögonen på Apairë eftersom man just ser det som en förlust av levande fränder, det är förtappade andar. Det finns ett ordspråk inom klanen som säger att man sörjer mindre för döda vänner än man sörjer en förlorad vänskap.

En annan viktig händelse i klanens historia är när människan, Aphadrim, vandrade in i världen. Då påbörjades nämligen en tillbakaströmning av alver från Apairë till Lindelëa. Människan är och förblir nämligen ett mysterium för Apairë. Varför väktarna valde att väcka detta släkte är det ingen inom klanen som riktigt förstår. Det finns de i klanen som menar att människorna en gång måste ha varit som alver, men att de sedan straffades för ogärningar och blev som de är idag – kortsynta och kortlivade.
Till överst på sidan Gå ner
Användarens profil http://eleriasskogsalver.swedishforum.net
 
Klanhistoria: Apairë
Till överst på sidan 
Sida 1 av 1

Behörigheter i detta forum:Du kan inte svara på inlägg i det här forumet
Elerias Skogsalver :: I Eldalië :: Alvinformation :: Klanerna-
Hoppa till: