HemPortalKalenderVanliga frågorSökMedlemslistaAnvändargrupperBli medlemLogga in

Dela
 

 Quenyalänkar

Gå ner 
FörfattareMeddelande
Aiwë
Railari
Aiwë

Antal inlägg : 43
Join date : 10-03-19
Ort : Piteå

Quenyalänkar Empty
InläggRubrik: Quenyalänkar   Quenyalänkar Emptymån jan 09, 2012 2:57 am

Hej!
Hur kommer det sig att jag inte kan svara på inlägg i forumet "Quenyalänkar"?
Varken kommentera eller överhuvudtaget något? På någon av trådarna?
Det känns som om ni lägger upp saker som den enda sanningen utan att man (läs: jag) har någon möjlighet alls att protestera. Jag får diktaturvibbar.

Ursäkta mina något hårda ord, det är andra saker som irriterar mig ikväll. Kärnan kvarstår dock.
Till överst på sidan Gå ner
Användarens profil
ThrërionAntal inlägg : 9
Join date : 09-06-04
Age : 29
Ort : Visby

Quenyalänkar Empty
InläggRubrik: Sv: Quenyalänkar   Quenyalänkar Emptymån jan 09, 2012 3:35 am

Vill hålla med föregående talare då jag hade lite frågor på uttalandet av vissa ord. Lite taskigt att man inte kunde svara på ämnet direkt och fråga.


Till överst på sidan Gå ner
Användarens profil
Tasardil
Apairë


Antal inlägg : 61
Join date : 10-12-01

Quenyalänkar Empty
InläggRubrik: Sv: Quenyalänkar   Quenyalänkar Emptymån jan 09, 2012 10:26 pm

Tanken med det, enligt vad jag förstår, är att det skall kunna vara tydligt med vad som är officiellt och vad som inte är det. Och ja, det kan kännas diktatorsaktigt, men det är för att undvika total anarki.
Har ni frågor, åsikter eller andra kommentarer är ni välkomna att framföra dem i den här forumsdelen. Om det ni skriver är bra nog, och godkänns, så flyttas det.

(se undertexten "ALLA länkar till Quenya här är godkända av Rebecca.
Här tittas det bara men skrivs inte, vill ni lägga till en länk kolla
med Rebecca i "I lambë eldaiva - Alviska", godkänns länken flyttas den
hit.")

(Och nej, jag är inte kontaktperson och sitter därmed inte inne med hela sanningen. Detta är bara min tolkning)
Till överst på sidan Gå ner
Användarens profil
Aiwë
Railari
Aiwë

Antal inlägg : 43
Join date : 10-03-19
Ort : Piteå

Quenyalänkar Empty
InläggRubrik: Sv: Quenyalänkar   Quenyalänkar Emptytis jan 10, 2012 12:59 am

Jättefint att det är "godkänt" av Rebecca men sen när är de på ett eller annat område ansvariga (vad hennes officiella titel nu må vara) lag? Bara för att hon råkar jobba med saker betyder det inte att allt hon säger är rätt, eller att allt måste godkännas av henne för att få användas.
Det känns som om alverna i stort lider ganska svårt att en övertro på auktoriteter. Folk kan vara idioter även om de har häftiga titlar(generellt, inte specifict här).
Ingen skit åt Rebecca, hon är superbra på tolkienalviska och en vettig människa i övrigt. Jag anklagar henne inte för något, hon råkar bara, just nu, vara personifieringen av "kontaktpersoner/intrigskrivare/ansvariga/vad ni nu brukar kalla dem med makten".

Och vad är det för anarki som ska ske?

Jag vill lära mig en annan sorts alviska och har aldrig gått med på att vi bara ska ha tolkiens "riktiga" quenya. Och om vi är flera som hellre lär oss lajvquenyan, ska vi inte få göra det då? Eller måste vi göra det bakom stänga dörrar, därför att någon har bestämt att det är "förbjudet", därför att någon med titel sagt det?

För all del, tolkiens fullblodiga quenya är helt awesome och jag skulle gärna kunna den, så om ni känner att ni har ett bra sätt att lära flertalet alver den, go right ahead. Jag lovar att vika undan och erkänna att jag hade fel och att ert sätt var bättre. Men tills dess kan ni väl acceptera den här enklare varianten, så att det blir av överhuvudtaget?

Och för övrigt, drow stavas nUquendi, inte nIquendi.
Till överst på sidan Gå ner
Användarens profil
Tasardil
Apairë


Antal inlägg : 61
Join date : 10-12-01

Quenyalänkar Empty
InläggRubrik: Sv: Quenyalänkar   Quenyalänkar Emptytis jan 10, 2012 8:54 am

Anledningen till att det skall vara godkänt av Rebecca är att det skall vara tydligt vilket som är det officiella språket hos alverna på området. Och att det är det officiella innebär inte att du inte får lära dig andra, men att det inte egentligen är ett språk som pratas i kampanjvärlden (som jag tolkar det). Det är samma sak som att vi inte springer omkring och pratar Sindarin (vilket vore mer korrekt ur ett Tolkien-perspektiv). Och jag är ledsen, men arrangörerna, genom kontaktpersonerna, är de som har makten att säga vad som gäller i världen. Det är något man får finna sig i. Ett problem jag har med Eleria-arrangörerna är att de inte alltid är konsekventa i vad de säger (dock inget jag märkt från alvkontakterna).
Och att arr har makten att säga att "det är så", betyder inte att allt de inte sagt inte gäller. Man har möjlighet att hitta på saker, men man kan inte spontant komma till lajvet och börja köra på saker som går emot världen. Det är precis samma sak som att jag inte kan komma och hävda att jag är utsänd av Elerias president. För arr har sagt att Eleria är en monarki. Och det får man finna sig i.
Tanken med att säga att vi kör på Tolkienquenya och inte lajvquenya bottnar i att det valet gjordes, och nu har vi 3-4 personer som kan en del Tolkienquenya. Jag har ingen aning om hur många som kan lajvquenya, men att börja där, när det officiella språket är ett annat kanske inte är helt rätt? Speciellt som det (mig veteligen) inte finns så många som kan det, medan "riktig" quenya iaf har några. Och visst, det vore jättebra om några fler kunde lära sig så att det faktiskt förekom på lajvet, men att du nu startar en lajvquenyakurs kommer nog mer splittra oss, så att vi kommer få max 3-4 som kan lite lajvquenya, och så har vi två delar som inte kan prata med varandra. Vilket är vad kontaktpersonerna försöker förhindra.

Så visst, du får lära dig lajvquenya, klingon, spanska, antik grekiska eller vilket språk du vill, men (efter vad jag förstår) så är det inte ett språk som pratas i den världen vi lajvar i i Elerialajven. Och så länge arr säger att så är fallet, så är det så det skall vara. Och tycker du inte om det, så kan du starta en egen kampanjvärld. Då får du bestämma. Så länge du lajvar i någon annans, är det deras regler som gäller. Vilket väl inte är konstigare än att det skulle vara dina regler som gällde om det var din kampanjvärd?

(och jag vet hur nuquendi stavas, det är rättat)
Till överst på sidan Gå ner
Användarens profil
Aiwë
Railari
Aiwë

Antal inlägg : 43
Join date : 10-03-19
Ort : Piteå

Quenyalänkar Empty
InläggRubrik: Sv: Quenyalänkar   Quenyalänkar Emptytis jan 10, 2012 6:22 pm

Först och främst. Tack för att du har sånt tålamod med mig Martin, jag vet att mina ord var hårdare än de behövde vara. Smile Jag ska försöka vara lite mer vettig from now on.

Second, om arr. har bestämt något så visst, då gäller det. Så är inte fallet vad gäller quenyan, jag ringde och kollade med Gustav. Vilket språk vi talar är upp till oss själva.
Och jag håller med om att vi kan få problem med att förstå varandra men kan man inte helt enkelt säga att den riktiga quenyan är den uråldriga varianten (lite som latin) och lajvquenyan är en utvecklad variant, en yngre variant?
Till överst på sidan Gå ner
Användarens profil
Tasardil
Apairë


Antal inlägg : 61
Join date : 10-12-01

Quenyalänkar Empty
InläggRubrik: Sv: Quenyalänkar   Quenyalänkar Emptyons jan 11, 2012 12:12 am

Det är lugnt. Jag borde nog också tagit ett djupt andetag innan jag började skriva. Jag känner dock att många klagomål som dyker upp är på formen "kontaktpersonerna gör inte allt precis som jag vill, därför gör de fel", och jag känner att det är lite barnsligt att tro att alla skall rätta sig efter varje enskild önskan. Det här är dock inte ett sådant fall, så det är fel ställe för mig att avreagera mig på.

Jag trodde det var bestämt, men uppenbarligen har jag fel. Jag har för mig att vi redan då jag var kontaktperson hade diskussionen uppe, även om jag inte minns resultatet jättetydligt. Dock kan jag säga med ganska stor säkerhet att i princip all Quenya som varit inkluderad i intriger har varit Tolkien-quenya, och så länge jag eller Becca finns kvar i närheten av kontaktpersonerna är risken stor att det kommer fortsätta vara så. Och det får man nog finna sig i, eller själv bli kontaktperson/intrigskrivare (även om jag starkt motsätter mig att olika intrigskrivare använder olika quenya-former. Men är man intrigskrivare kan man ta på sig rollen som översättare, och på så sätt kanske påverka alla intrigernas quenya i den riktning man vill. Det är ju i princip så jag gjort).

Problemet med att hävda att den ena quenyan är uråldrig medan den andra är modernare är att oavsett hur mycket lajvquenya du lär dig kommer du inte förstå en del saker jag kommer försöka säga på tolkienquenya. Som riktningar (mot skogen blir "taurenna" på tolkienquenya men "ana taure" (tror jag) på lajvquenya). Så det kan bli problem. Och egentligen behöver inte tolkienquenya vara så avancerad (men samtidigt är ju jag lite galen), man kan ju använda en enklare form, som ändå är lite mer "korrekt" än lajvquenyan, så kommer alla att kunna förstå varandra lite iaf Wink
Men kompromisslösningar kanske inte är så smidigt alla gånger heller...

Jag hade ju planer på att sätta ihop en enklare tolkeinquenyakurs, men det har lite runnit ut i sanden (vintern kom, och det blev mörkt och orkeslöst, tyvärr). Men kanske att jag kan fixa det till våren. Om intresse finns?
Problemet är att mina erfarenheter säger mig att det kommer vara en eller två som nappar på kursen, vilket innebär en massa slit med lite resultat i mitt fall, men kommer vara än värre med en lajvquenyakurs. För då får vi plötsligt två läger, som inte ordentligt kommer kunna prata med varandra, vilket kan bli jobbigt.

Nu blev det här massa ordbajs, men kanske finns det lite vett i det också. Jag hoppas att du inte känner dig påhoppad av vare sig det här inlägget, eller något av mina tidigare. Det har aldrig varit min mening. Jag känner bara att jag har haft diskussionen tidigare. I slutändan är det ju upp till var och än vad de vill lära sig, men så länge det finns några som kan lite tolkienquenya, och inte så många som kan lajvquenya, så vore det kanske bättre att satsa på det förstnämnda?
Till överst på sidan Gå ner
Användarens profil
Aiwë
Railari
Aiwë

Antal inlägg : 43
Join date : 10-03-19
Ort : Piteå

Quenyalänkar Empty
InläggRubrik: Sv: Quenyalänkar   Quenyalänkar Emptyons jan 11, 2012 2:25 am

Ingen fara, jag kände mig inte påhoppad. =)
Jag kan förstå om diskussioner om ex. klansymbolernas ena eller andra form kan ses som "ni har gjort fel, gör om, gör rätt" men för mig behöver det inte gå så långt, man kan diskutera saken "jag tycker den här formen är bättre för att..." eller "kan man inte göra så här?" Man borde åtminstone få ha en diskussion om saken, sedan om skaparna gör eller inte gör något åt saken är ett annat kapitel.

Riktig quenya i intrigpappren har jag absolut inget emot, jag fördrar lajvquenyan bara därför att flera får tillgång till dem pga att den är enklare att lära sig och använda. Att få ex. ett brev inlajv med riktig quenya skulle inte heller göra mig något, det betyder bara att jag behöver söka upp er som kan den, vilket ger mer spel i alla riktningar.

Hur är det med det Nikki sa i en annan tråd, kan ni språknördar förstå oss om vi pratar lajvquenya?
Till överst på sidan Gå ner
Användarens profil
Vilya
Vaiwa
Vilya

Antal inlägg : 260
Join date : 11-04-25
Age : 38
Ort : Stockholm / Sundbyberg

Quenyalänkar Empty
InläggRubrik: Sv: Quenyalänkar   Quenyalänkar Emptyons jan 11, 2012 9:16 am

Det är för tidigt på morgonen för att jag ska orka diskutera själva quenya grejen här.. såå... I answer in the form of Admin atm ^^

Anledningen till att det inte går att kommentera inne i Quenya-trådarna, är precis som Martin säger. Det ska vara rent och fint där inne och inget babbel i de trådarna, som lätt gör att det ser oproffsigt ut. Vill man diskutera om en viss tråd, så är du absolut välkommen att diskutera sånna saker i tex, Babbel, men länka till den del som du vill prata om. Just för att hålla det rent och snyggt ^^

Det med Rebeccas godkännande har att göra med att vi ska kunna se skillnad på äkta quenya och quenyalänkar som finns runt hela nätet med quenya som är felaktig eller inte stämmer generellt. Därför behövs hennes ja och nej på det hela.

Vad jag har förstått så är äkta quenya och lajvquenya helt olika?? Det är en bra fråga du ställer Anna... Kan personer som kan äkta quenya, förstå lajvquenya??

_________________
"Mitt hjärta följer vaivas röst, mitt sinne hör Ardas sång
Jag finner min ro i dess toner, under världstidens stilla gång

Hör fåglar, hör träden, hör vindens sus
Mitt hjärta känner faderns ljus

Ta mig till dit jag har mitt kall
låt mig höra Ardas toner i svall

Vaiva hör min ande, hör min bön
Du gör min värld välkomnande skön

Arda du finns hos mig
Vaiva, aldrig lämnar du mig

Jag tackar er
Jag tillber er

Vaiva hör vindens sus."
Till överst på sidan Gå ner
Användarens profil
Mirdan
Morinthar
Mirdan

Antal inlägg : 25
Join date : 10-07-23
Age : 30
Ort : Stockholm

Quenyalänkar Empty
InläggRubrik: Sv: Quenyalänkar   Quenyalänkar Emptyons jan 11, 2012 6:04 pm

Grejen med lajvquenya är väl mycket att ändelserna inte är lika viktiga och att dom inte ändras beroende på vilken vokal det gäller. Men ta inte mitt ord på det som sagt, jag är inte en som tänker lära mig varken det ena eller det andra.
Till överst på sidan Gå ner
Användarens profil
Tasardil
Apairë


Antal inlägg : 61
Join date : 10-12-01

Quenyalänkar Empty
InläggRubrik: Sv: Quenyalänkar   Quenyalänkar Emptyons jan 11, 2012 8:28 pm

Well, det finns flera skillnader, men framför allt är tolkienquenya mer kompakt, dvs det utnyttjar ändelser i stället för fria ord. Till exempel blir meningen "jag ser dig" "cénanyel" på TQ men "ne cena le" på LQ, vilket kan göra det svårt att förstå varandra. Samtidigt blir meningen "en alv ser skogen" "elda céna taure" på TQ och "(mine) elda cena taure" på LQ, så då går det bra att förstå varandra. Så det finns inget lätt svar på förståelse-frågan.

Samtidigt är jag tveksam till grundargumentet med att "fler kommer använda det för att det är lättare". Jag tror på att många kommer lära sig några ord, och kanske tom några fraser, men jag tror inte att så många fler kommer lära sig tillräkligt med lajvquenya för att kunna skapa meningar på lajven än de som skulle lärt sig motsvarande med tolkienquenya. Men det är min personliga teori, helt utan annan grund en min cynism. Ni är varmt välkomna att motbevisa mig Smile
Till överst på sidan Gå ner
Användarens profil
Vilya
Vaiwa
Vilya

Antal inlägg : 260
Join date : 11-04-25
Age : 38
Ort : Stockholm / Sundbyberg

Quenyalänkar Empty
InläggRubrik: Sv: Quenyalänkar   Quenyalänkar Emptyons jan 11, 2012 10:51 pm

Fëalassë/Tasardil skrev:
Well, det finns flera skillnader, men framför allt är tolkienquenya mer kompakt, dvs det utnyttjar ändelser i stället för fria ord. Till exempel blir meningen "jag ser dig" "cénanyel" på TQ men "ne cena le" på LQ, vilket kan göra det svårt att förstå varandra. Samtidigt blir meningen "en alv ser skogen" "elda céna taure" på TQ och "(mine) elda cena taure" på LQ, så då går det bra att förstå varandra. Så det finns inget lätt svar på förståelse-frågan.

Samtidigt är jag tveksam till grundargumentet med att "fler kommer använda det för att det är lättare". Jag tror på att många kommer lära sig några ord, och kanske tom några fraser, men jag tror inte att så många fler kommer lära sig tillräkligt med lajvquenya för att kunna skapa meningar på lajven än de som skulle lärt sig motsvarande med tolkienquenya. Men det är min personliga teori, helt utan annan grund en min cynism. Ni är varmt välkomna att motbevisa mig Smile

Med den förklaringen skulle jag vilja påstå att det i så fall är bättre att få färdiga meningar som man kan lära sig efter varv och intresse. Där får du i så fall rätt meningsuppbyggnad och i TQ så det blir bra där med. Sen anser ju jag att TQ låter coolare än LQ Wink

Vad tror vi om det?

_________________
"Mitt hjärta följer vaivas röst, mitt sinne hör Ardas sång
Jag finner min ro i dess toner, under världstidens stilla gång

Hör fåglar, hör träden, hör vindens sus
Mitt hjärta känner faderns ljus

Ta mig till dit jag har mitt kall
låt mig höra Ardas toner i svall

Vaiva hör min ande, hör min bön
Du gör min värld välkomnande skön

Arda du finns hos mig
Vaiva, aldrig lämnar du mig

Jag tackar er
Jag tillber er

Vaiva hör vindens sus."
Till överst på sidan Gå ner
Användarens profil
ThrërionAntal inlägg : 9
Join date : 09-06-04
Age : 29
Ort : Visby

Quenyalänkar Empty
InläggRubrik: Sv: Quenyalänkar   Quenyalänkar Emptyons jan 11, 2012 11:55 pm

Jag har försökt lära mig både lite TQ och lite LQ och anser att det var mkt lättare att lära sig LQ detta pga att det fanns bra lektioner och sådant på nätet.
Med detta sagt vill jag ändå säga att min åsikt är att TQ vore ett bättre språk för skogsalverna då det låter mycket snyggare och mer melodiöst samt att det är coolare enligt mig Razz.

Håller dock helt med om att man skulle kunna se det som att det är två olika varianter på ursprungligen samma språk i kampanjen, eller olika dialekter, och på så sätt får folk lära sig det språk som det helst vill lära sig.
Till överst på sidan Gå ner
Användarens profil
Galadrim

Galadrim

Antal inlägg : 105
Join date : 09-01-21
Age : 32
Ort : Leksand

Quenyalänkar Empty
InläggRubrik: Sv: Quenyalänkar   Quenyalänkar Emptytor jan 12, 2012 12:44 am

sooo where to begin.

ja, vi har ju TQ(som ni så fyndigt valt att kalla det) som förvisso är väldigt mycket vackrare än LQ(fyndigt). Nackdelen med TQ är att det är väldigt svårt att lära sig jämförelse med LQ där du i princip bara behöver lära dig glosor och bestämda/obestämda(minns inte om det finns obestämda) böjningar.

dock har du också nackdelen med LQ att det finns flera olika versioner av språket. Och om vi skulle införa LQ så skulle vi behöva bestämma vilken lista som ska följas....vilket också kan ge upphov till fler arga röster (men vad vet jag Rolling Eyes )

om jag kommer ihåg rätt så bestämde ni här på forumet om vilken form av språket som skulle följas, eller har jag fel? så varför plötsligt denna ändring, är det bara Anna som vill ändra eller är det flera?
och idén att både ha LQ och TQ ser inte jag som någon omöjlighet heller då det mycket väl skulle kunna passa in i lajvhistorian, men då måste det som sagt bestämmas vilken lista som ska följas!

....min personliga åsikt (som jag vet att ni alla älskar och respekterar) är förövrigt att det inte skulle spela någon större roll om alven A pratar TQ med alven B som bara förstår LQ, det räcker att alven B har lärt sig frasen "jag förstår dig inte" på TQ så löser sig nog resten därifrån.

Men som sagt, det är helt upp till er här på forumet vad som ska snackas. vi lever ju i en demokrati...tyvärrTill överst på sidan Gå ner
Användarens profil
Vilya
Vaiwa
Vilya

Antal inlägg : 260
Join date : 11-04-25
Age : 38
Ort : Stockholm / Sundbyberg

Quenyalänkar Empty
InläggRubrik: Sv: Quenyalänkar   Quenyalänkar Emptytor jan 12, 2012 12:53 am

Galadrim skrev:
sooo where to begin.

ja, vi har ju TQ(som ni så fyndigt valt att kalla det) som förvisso är väldigt mycket vackrare än LQ(fyndigt). Nackdelen med TQ är att det är väldigt svårt att lära sig jämförelse med LQ där du i princip bara behöver lära dig glosor och bestämda/obestämda(minns inte om det finns obestämda) böjningar.

dock har du också nackdelen med LQ att det finns flera olika versioner av språket. Och om vi skulle införa LQ så skulle vi behöva bestämma vilken lista som ska följas....vilket också kan ge upphov till fler arga röster (men vad vet jag Rolling Eyes )

om jag kommer ihåg rätt så bestämde ni här på forumet om vilken form av språket som skulle följas, eller har jag fel? så varför plötsligt denna ändring, är det bara Anna som vill ändra eller är det flera?
och idén att både ha LQ och TQ ser inte jag som någon omöjlighet heller då det mycket väl skulle kunna passa in i lajvhistorian, men då måste det som sagt bestämmas vilken lista som ska följas!

....min personliga åsikt (som jag vet att ni alla älskar och respekterar) är förövrigt att det inte skulle spela någon större roll om alven A pratar TQ med alven B som bara förstår LQ, det räcker att alven B har lärt sig frasen "jag förstår dig inte" på TQ så löser sig nog resten därifrån.

Men som sagt, det är helt upp till er här på forumet vad som ska snackas. vi lever ju i en demokrati...tyvärr
Jag håller med fullständigt. Och ja, vi hade den här diskussionen för några månader sen där det bestämdes att vi skulle använda Tolkiens Quenya och inte lajvquenya just pgr av det du tar upp nu - pgr av att det finns så många olika varianter av LQ.

Där emot gillar jag tanken med att vi skulle kunna ha olika "dialekter" vilket gör att vi inte alltid skulle förstå varandra. Skånska är satans svåra att förstå bland annat, finns säkert fler dialekter vi inte greppar direkt, så varför ska alver fatta allt direkt oavsett vem de pratat med? ^^

Jag personligen är nöjd med att ha meningar som jag kan plugga in på Tolkien Quenya ^^

_________________
"Mitt hjärta följer vaivas röst, mitt sinne hör Ardas sång
Jag finner min ro i dess toner, under världstidens stilla gång

Hör fåglar, hör träden, hör vindens sus
Mitt hjärta känner faderns ljus

Ta mig till dit jag har mitt kall
låt mig höra Ardas toner i svall

Vaiva hör min ande, hör min bön
Du gör min värld välkomnande skön

Arda du finns hos mig
Vaiva, aldrig lämnar du mig

Jag tackar er
Jag tillber er

Vaiva hör vindens sus."
Till överst på sidan Gå ner
Användarens profil
Galadrim

Galadrim

Antal inlägg : 105
Join date : 09-01-21
Age : 32
Ort : Leksand

Quenyalänkar Empty
InläggRubrik: Sv: Quenyalänkar   Quenyalänkar Emptylör feb 11, 2012 5:44 pm

är den här diskussionen död nu och alla är nöjda?

är trist med missnöje som växer till skitsnack senare
Till överst på sidan Gå ner
Användarens profil
Vilya
Vaiwa
Vilya

Antal inlägg : 260
Join date : 11-04-25
Age : 38
Ort : Stockholm / Sundbyberg

Quenyalänkar Empty
InläggRubrik: Sv: Quenyalänkar   Quenyalänkar Emptylör feb 11, 2012 5:55 pm

Galadrim skrev:
är den här diskussionen död nu och alla är nöjda?

är trist med missnöje som växer till skitsnack senare

Ingen aning... vi har då inte kommit fram till nåt så vitt jag vet... allt ebbade ut.. igen, som vanligt. Neutral

_________________
"Mitt hjärta följer vaivas röst, mitt sinne hör Ardas sång
Jag finner min ro i dess toner, under världstidens stilla gång

Hör fåglar, hör träden, hör vindens sus
Mitt hjärta känner faderns ljus

Ta mig till dit jag har mitt kall
låt mig höra Ardas toner i svall

Vaiva hör min ande, hör min bön
Du gör min värld välkomnande skön

Arda du finns hos mig
Vaiva, aldrig lämnar du mig

Jag tackar er
Jag tillber er

Vaiva hör vindens sus."
Till överst på sidan Gå ner
Användarens profil
Aiwë
Railari
Aiwë

Antal inlägg : 43
Join date : 10-03-19
Ort : Piteå

Quenyalänkar Empty
InläggRubrik: Sv: Quenyalänkar   Quenyalänkar Emptysön feb 12, 2012 2:20 am

Det Nova sa.
Till överst på sidan Gå ner
Användarens profil
Sponsored content
Quenyalänkar Empty
InläggRubrik: Sv: Quenyalänkar   Quenyalänkar Empty

Till överst på sidan Gå ner
 
Quenyalänkar
Till överst på sidan 
Sida 1 av 1

Behörigheter i detta forum:Du kan inte svara på inlägg i det här forumet
Elerias Skogsalver :: I Eldalië :: I lambë eldaiva - Alviska-
Hoppa till: