HemPortalKalenderVanliga frågorSökMedlemslistaAnvändargrupperBli medlemLogga in

Dela
 

 Religion

Gå ner 
FörfattareMeddelande
Tárandil

Tárandil

Antal inlägg : 23
Join date : 11-07-18
Age : 26
Ort : Stockholm

Religion Empty
InläggRubrik: Religion   Religion Emptymån jul 25, 2011 6:30 am

Som den färskingen jag är till allt som har med skogsalver att göra, så har jag inte riktigt någon koll på hur det ligger till med alvernas mer religiösa syn. Att Modern är Jorden, Fadern är Himlen och att dessa två, tillsammans med sina barn Väktarna, skapade Arda - alltet, har jag lite koll på. Men hur ser det ut mer ingående?

Eleria-lajvs hemsida var keff och fattig på den här punkten, så om det finns nån undangömd tråd på forumet eller nån annan länk där man kan läsa lite mer om det här vore det värt en blöt och smaskig pöss i pannloben <3
Till överst på sidan Gå ner
Användarens profil
Vilya
Vaiwa
Vilya

Antal inlägg : 260
Join date : 11-04-25
Age : 38
Ort : Stockholm / Sundbyberg

Religion Empty
InläggRubrik: Sv: Religion   Religion Emptymån jul 25, 2011 10:38 am

Det finns inte så mycket skrivet om just det tyvärr och anledningen till att elerias hemsida är så fattig på sånt är för att Hasse inte vill ha så mycket info om saker och ting -.- ... Den som där emot har allt i huvudet är Rebecca som sitter och skriver allt sånt. Hon är bortrest för tillfället men hon bör vara i Sverige om några dagar. ^^
Till överst på sidan Gå ner
Användarens profil
Mirima
Vaiwa
Mirima

Antal inlägg : 417
Join date : 10-05-05
Age : 24
Ort : Uddevalla

Religion Empty
InläggRubrik: Sv: Religion   Religion Emptymån jul 25, 2011 7:42 pm

Vilya skrev:
Hon är bortrest för tillfället men hon bör vara i Sverige om några dagar. ^^tror hon redan är hemma^^
Till överst på sidan Gå ner
Användarens profil
Lindo
Othari
Lindo

Antal inlägg : 10
Join date : 10-01-27
Age : 27
Ort : Stockholm - Nacka

Religion Empty
InläggRubrik: Sv: Religion   Religion Emptytis jul 26, 2011 3:35 pm

Jag kan inte säga att "Så här är det" eller något sånt, men som jag har fattat det så är Arda alltet, Morden och Fadern är lite som två sidor på ying och yang, tillsammans skapar dom också en symbol..alltet vilket är Arda.

Så, från början fanns det bara Arda, hon / han skapade Väktarna och världen. På den tiden så fanns det bara "Alver" på det sättet att alla alver var alver och inget mer, det fanns en stor center stad i mitten av världen där alla alver bodde.

Flera av väktarna "nådde nirvana" och tog guda platser som jag har förstått det. Med andra ord så var Lloth (lolth) alltså en gång en väktarinna som blev ond och tog sig en guda plats. och så är det också med alla andra "gudar" som jag har förstått det.

Men alla väktare blev inte gudar, flera stannade kvar i fysisk form i världen för att skydda eller påverka den mer direkt. av någon anledning så började de här väktarna slåss mot varandra. En profetsia kom fram att om detta skulle låtas fortgå så skulle det bara finnas en väktare kvar som tillslut skulle härska över hela världen. Så när det bara var 11 väktare kvar ( dom andra hade alltså blivit "gudar" dött eller tynat bort) så låste man in dem i pelare. De här pelarna höll kvar väktarna tills nyligen.

Som jag har förstått alv religionen så är det Arda vi dyrkar, men det är mer Fadern och Modern vi tar kontakt med, eftersom att de är mer specifika delar av Arda..Arda är för stort för att få en sån kontakt med. Det har också hänt att modern eller Fadern har besökt alvers drömmar och gett dem uppdrag eller liknande.

Sen så har ju varje klan en väktare..vilka jag antar att man kan se lite som Demi-gods. Man dyrkar dem inte, men dom är helt klart stora hjältar i våran historia som ska hedras och ses upp till.

Arda = Alltet, Arda är allt och allt är Arda. Men Arda är också för långt bortom oss för att vi ska få någon sorts direkt kontakt med henne / honom.

Fadern = Himla valvet, stjärnor, solen, månen, en del av Arda

Modern = Jorden, träden, vattnet, bärgen, elden, bergen, en del av Arda

Väktarna = Ardas utsända till värden för att hålla koll på den, möjligtvis hennes "förstfödda" som senare skenade ut ur kontroll och började slåss, vissa tog "guda platser" måste inte möjligtvis vara alv gudar.


Som sakt, jag har lajvat på Eleria i 8 år, och det här är vad jag har kunnat fixa ihop med den information jag har, så det här är inte alls något definitivt "så här är det". Men det kanske är så det ska vara också, ursprunget till vår religion var så länge sedan att bara myter kvarstår!
Till överst på sidan Gå ner
Användarens profil
Gillindë
Vaiwa
Gillindë

Antal inlägg : 72
Join date : 11-07-22
Ort : Kista

Religion Empty
InläggRubrik: Sv: Religion   Religion Emptytis jul 26, 2011 9:17 pm

En fråga angående det. Arda, är det skapelse, eller räknas bara "vår del av skapelsen"?, exempelvis så kommer ju demonerna "utifrån", men räknas det som utifrån Arda, eller bara våran del/vårat plan av Arda?
Till överst på sidan Gå ner
Användarens profil
Lindo
Othari
Lindo

Antal inlägg : 10
Join date : 10-01-27
Age : 27
Ort : Stockholm - Nacka

Religion Empty
InläggRubrik: Sv: Religion   Religion Emptytis jul 26, 2011 10:58 pm

Demonerna kommer utanför skapelsen och är inte en del av Arda, det är lite som en motsats till existence, ett vacuum. Samma sak gäller med Odöda. Skapelsen måste inte vara "god" som så, eftersom att Arda skapade till exempel Drowerna, men det hon/han har skapat som är ont var inte så från början.
Till överst på sidan Gå ner
Användarens profil
Fairië
Istima


Antal inlägg : 44
Join date : 10-05-25
Age : 26
Ort : strängnäs

Religion Empty
InläggRubrik: Sv: Religion   Religion Emptyfre jan 20, 2012 11:06 pm

så arda och moderna är inte samma sak?
Till överst på sidan Gå ner
Användarens profil
Sponsored content
Religion Empty
InläggRubrik: Sv: Religion   Religion Empty

Till överst på sidan Gå ner
 
Religion
Till överst på sidan 
Sida 1 av 1

Behörigheter i detta forum:Du kan inte svara på inlägg i det här forumet
Elerias Skogsalver :: I Eldalië :: Alvinformation-
Hoppa till: